Плаване на Сейшелите

Mahe, La dig, Praslin, Curieuse

Сейшелски острови

Често наричани „Райската градина“, Сейшелите, със своите ситни пясъчни плажове, фантастични коралови рифове и извисяващи се планини, се идеалното място за тропическа яхтена ваканция.

Изразът „спиращ дъха рай“ едва ли е достатъчен, за да опише порцеланово белите плажове, блестящите тюркоазени води и идиличния начин на живот в Индийския океан. Мае, Праслин и Ла Диг представляват 3-те основни острова, но този регион предлага повече от 100 острова, островчета и заливи за изследване.

Сейшелските острови са идеална дестинация за плаване през цялата година и температурите се движат е диапазона между 25C и 30C.

Препоръчваме Ви да изберете този регион за плаване през месеците март и април или ноември-декември, тъй като тогава все още/ вече не можете да плавате в Средиземноморието, а пък на Сейшелите времето е повече от подходящо. Валежите в тези месеци отстъпват повече на вятъра: югоизточни ветрове са със средна скорост от 10 до 20 възела, което ги прави идеални за плаване. Тези времеви периоди също така са по-сухи и не прекалено топли.

Препоръчваме да започнете чартъра на вашата ветроходна яхта или катамаран от Мае, тъй като това е основният остров, имате най-голям избор от яхти и логистиката е най-опростена.

Не се колебайте да ни потърсите за повече информация и резервация на Вашата екзотична яхтена ваканция.