Плаване на Карибите

Наветрените отрови, Британски Вирджински острови, Холадски Антили

Карибско море

Карибските острови са по-известно като място за ваканция на богатите и известните, но плаването с яхта на Карибите е напълно достъпно за всички.

Има причина този екваториален рай да привлича толкова много хора всяка година в търсене приключения и почивка. Никъде другаде няма да намерите тази уникална комбинация от знойна латино-американска култура, плажове извадени от пощенска картичка, колониална история и страхотна карибска храна. И какъв по-добър начин да изследвате островните вериги и малките архипелази от плаването с яхта?

Най-доброто време за плаване на Карибите е от декември до април, когато времето е сухо, слънчево и ясно през повечето дни. Идеалните условия за плаване обикновено продължават през зимата и пролетта, когато плаванията в Средиземноморието са неподходящи. Температурите на водата и въздуха обикновено се задържат около 25-30 градуса, с леки вариации.

Карибите са наистина разнообразни по отношение на възможностите за прекарване на ваканцията. Страхотният местен ром и печените лобстери, които се се предлагат навсякъде, са предпоставка за най-яките плажни партита.  Планинският релеф на островите и богатият морски живот предразполага към много дейности на открито като плуване, гмуркане и други водни спортове, както и туризъм във вътрешността на островите.

Тъй като много европейци искат да избягат от мразовитите зимни температури по празниците, декември е най-популярният месец за карибски круизи и ваканции и съответно тогава цените са най-високи. Януари и февруари са почти толкова популярни, но цените след празниците намаляват значително и ги правят по-достъпни.

Не се колебайте да ни потърсите за повече информация и резервация на Вашата екзотична яхтена ваканция.