Добре дошли в Epic Odyssey!

„The sea, once it casts its spell, holds one in its net of wonder forever.“
― Jacques Yves Cousteau

„The cure for anything is saltwater – sweat, tears, or the sea.“
― Isak Dinesen

Опитай се да си представиш това  – стоиш на носа на яхтата с широко отворени ръце, сякаш се опитваш да притиснеш вятъра към гърдите си и да го прегърнеш. Заслепен си от ярката светлина на блестящите води и очите ти водят кратки битки с нея, но все пак ти ги принуждаваш да останат отворени. Защото очите ти знаят, че няма друго такова визуално пиршество, предизвикано от сливането на ефирната граница между земята и небето.

Всеки усеща морето по различен начин и взима от него точно това, от което се нуждае. Как ще те докосне теб, трябва да установиш само от личен опит. Самото придвижване с ветроходна яхта дават неверятното усещане за свобода, но магията е в цялостното преживяване – акостирането на ново място, гмуркането в екзотични заливи, скачането от скали или простото отпускане под слънцето далече от шума на  цивилизацията. Но дори това не дава точна представа за преживяването, защото ние заедно се храним и спим на борда на лодката, борим се заедно с вятъра и вълните, заедно споделяме невероятните гледки и някак неусетно ставаме близки и приятели.

Вече можем да се похвалим с организиране на плавания на собствена яхтакатамаран Infinity. Катамаранът е базиран на главното пристанище на Лефкада, в сърцето на Йонийските острови. Яхтата предлага от всичко по много – просто защото е огромна. Infinity e луксозен катамаран Lagoon 500, който със своите 51 фута предлага много пространство и комфорт, разполага с 4 двойни каюти за гости, всяка със собствена баня и електрическа тоалетна. Разполагаме със соларни панели, но ако нуждите ни за електричество са по-големи, можем да разчитаме на 17 kW генератор, който захранва климатичната система, машината за вода, ледогенератора, телевизор, миялна машина, кафемашина и много други глезотии. Яхтата разполага още с мокър бар в кокпита, щори за салона и кокпита, лежанки за слънчеви бани, флай бридж, 2 падъл борда (SUP), хидравлична пасарела, тикова палуба, WiFi система с 11 тон колони, интернет, помощна лодка Highfield с 15 к.с. извънбордов двигател Tohatsu и много други.

Тъй като яхтата е голяма, се нуждае двучленен професионален екипаж, което ще ви разтовари от това да помагате по време на отплаване и приставане, така и от задълженията да пазарувате провизии и да приготвяте храна на борда. Всички разходи за възнаграждения на екипажа, гориво, пристанища, провизии и почистване се делят между гостите и се заплащат на място в кеш преди отплаването.

Ако сте опитен екипаж и искате сами да помагате на шкипера и да се грижите за удобствата си на борда, можем да бъдем гъвкави и да изключим втория човек от екипажа.

За сезон 2023 всички плавания на катамаран Infinity ще се организират по Йонийските острови. За наша радост, те нямат нужда от представяне – нeверoятният цвят нa моретο, с толкова много нюанси на синьото e най-oтличителнатa черта на този архипелаг, а зелените хълмове и цветните къщи допълват пейзажа.

Естествено е, да сме насочени предимно към Средиземноморския басейн и основно гръцките морета – Егейско и Йонийско. Не само защото най-близкото гръцко пристанище е на 350 км от София, но и заради факта, че Гърция е една от най- добрите дестинации за плаване в света. Островите там са пълни с красиви плажове, уединени заливи, древни руини и исторически градове със страхотна кухня и много развлечения.

  • Северни Споради – Скиатос, Скопелос, Алонисос, Скирос
  • Цикладски острови – Китнос, Милос, Миконос, Сирос, Парос
  • Саронически залив – Егина, Порос, Спецес, Хидра
  • Йонийски острови – Закинтос, Кефалония, Итака, Лефкада, Паксос, Корфу

За районите извън Гърция, работим с най-реномираните чартърни компании, за да получим най-качествената услуга. Цялата организация по наемането на яхтата, определянето на маршрута на плаване и самото плаване, се прави от шкипера. Безспорно, опитът му и правилните реакции в кризисни стуации могат да направят разликата между бедстването и приключението. Освен морето, добрият шкипер познава и брега, на който ще се акостира и може да ви спести много разочарования, като ви препоръча най-добрите места.

Опитайте от приключението и научете повече за живота като плавате с нас!