Добре дошли в Epic Odyssey!

„The sea, once it casts its spell, holds one in its net of wonder forever.“
― Jacques Yves Cousteau

„The cure for anything is saltwater – sweat, tears, or the sea.“
― Isak Dinesen

Опитай се да си представиш това  – стоиш на носа на яхтата с широко отворени ръце, сякаш се опитваш да притиснеш вятъра към гърдите си и да го прегърнеш. Заслепен си от ярката светлина на блестящите води и очите ти водят кратки битки с нея, но все пак ти ги принуждаваш да останат отворени. Защото очите ти знаят, че няма друго такова визуално пиршество, предизвикано от сливането на ефирната граница между земята и небето.

Всеки усеща морето по различен начин и взима от него точно това, от което се нуждае. Как ще те докосне теб, трябва да установиш само от личен опит. Самото придвижване с ветроходна яхта дават неверятното усещане за свобода, но магията е в цялостното преживяване – акостирането на ново място, гмуркането в екзотични заливи, скачането от скали или простото отпускане под слънцето далече от шума на  цивилизацията. Но дори това не дава точна представа за преживяването, защото ние заедно се храним и спим на борда на лодката, борим се заедно с вятъра и вълните, заедно споделяме невероятните гледки и някак неусетно ставаме близки и приятели.

За да можем да плаваме навсякъде, където пожелаете и да сме изцяло гъвкави в нашите предложения, ние можем да наемем лодка от всяка яхтена дестинация в света. Естествено е, да сме насочени предимно към Средиземноморския басейн и основно гръцките морета – Егейско и Йонийско. Не само защото най-близкото гръцко пристанище е на 350 км от София, но и заради факта, че Гърция е една от най- добрите дестинации за плаване в света. Островите там са пълни с красиви плажове, уединени заливи, древни руини и исторически градове със страхотна кухня и много развлечения. Гръцките яхтени дестинации са разделени на седем основни групи:

  • Саронически залив – островите Егина, Порос, Спецес, Хидра
  • Цикладски острови – Андрос, Милос, Миконос, Санторини
  • Додеканезки острови – Родос, Кос, Калимнос, Лерос, Патмос
  • Северни Споради – островите Скиатос, Скопелос, Алонисос, Скирос
  • Северно Егейско море – островите Тасос, Самотраки, Лимнос
  • Йонийски острови – Закинтос, Кефалония, Лефкада, Корфу
  • Остров Крит

Ние работим с най-добрите чартърни компании в района, за да получим най-качествената услуга, а заради голямата конкуренция, цената е винаги изгодна. Цялата организация по наемането на яхтата, определянето на маршрута на плаване и самото плаване, се прави от капитана. Безспорно, опитът му и правилните реакции в кризисни стуации могат да направят разликата между бедстването и приключението. Освен морето, добрият капитан познава и брега, на който ще се акостира и може да ви спести много разочарования, като ви препоръча най-добрите места.

Не се колебайте да се свържете с нас, за да можем да ви предложим най-добрата оферта за еднокорпусна яхта или катамаран, като нашите предложения винаги включват в цената лицензиран шкипер (капитан). Опитайте от приключението и научете повече за живота като плавате с нас!